Snail-mail feest, eentje om uit te pakken!

Ooit begon ik met snailmailen: lange brieven met leuks voor de ontvangster versturen. Via Tante Jannie's Postkamer. De eerste poststukken legde ik uitgebreid vast op de foto. En beschreef ik hier.

Na een aantal poststukken ben ik daar mee gestopt. Tenslotte is de post voor de ontvangster. Enkel een opmerkelijk stuk heb ik nog vastgelegd voor het versturen. Maar ik heb heel wat thema's met liefde en veel plezier uitgewerkt...altijd zo leuk om te doen. En vrijwel altijd stuur ik wel een zelf gemaakt haakwerkje mee. Of een kleine dromenvanger, handgevilt item en/of borduurseltje...

Hier een kleine greep van wat werkjes die in een envelop de deur verlieten:

Wol gevilt en geborduurd

Geborduurd...

En dromenvangers (op de foto helaas al ingepakt)

En vele kleurige post...

En nu mocht ik mijn 50e poststuk maken. Dat is toch een mijlpaal, een feestje waard! En ging ik flink inpakken zodat de ontvangster heerlijk kan uitpakken. Ik koos uit haar lijstje van 'vind ik leuk' een uitdagend thema om uit te werken. Japan en sushi. Een thema dat direct in het oog sprong en waar ik bij het lezen al beelden bij kreeg. Japanse tekens, schreeuwerige kleuren en gehaakte sushi!

Besloot om haar tijdens deze jubileumpost mee op reis te nemen naar Japan. Naar het land van de rijzende zon: van hier tot Tokyo. Maakte een reisgidsje met tekeningen, de route, weetje over die stad. En natuurlijk stond in dat boekje ook de songtekst van Gruppo Sportivo, het nummer Tokyo! "And in my new Toyota it's not so far away..."

Heb heel wat Japanse tekens gekrabbeld, met dank aan Google Translate. Heb door de digitale zoektocht voor de reisgids zo ongeveer half Tokyo gezien. En overweeg nu zelfs die stad eens te bezoeken want ik wil met eigen ogen zien dat je daar een bosje bloemen uit de automaat kunt trekken! En of Mount Fuiji, zo'n honderd kilometer verwijderd van de stad, echt zichtbaar hoog uitsteekt boven de stad...

Nu is de post klaar...dit wil zeggen: de envelop is vol! Nu hopen dat er voor de 50x iemand blij wordt van mijn post. Omdat echte post zoveel leuker is!

Tot Babbelzzz

 

Reacties

A.K. op 14-03-2016 12:09

Fyftich! Dat is sa'n bytsje! Zeggen ze hier dan. Arie zit alweer voor het raam te kijken of het  busje van de postbode de hoek om komt. En ik wilde je bedanken voor je enthousiaste reactie ondanks je koud geworden eitje. Heeft de postbode je brief zelf gehouden? Ik heb nog niets ontvangen? Misschien ben ik te ongeduldig maar vrees voor kwijtgeraakt...(Gruppo Sportivo!! Die heb ik nog in Haarlem in het Concertgebouw zien optreden. Dat is echt al heeeeeel lang geleden!)

Groetnis!

Marjanne op 14-03-2016 23:40

Hallo Anneke, ik ben je niet vergeten! Dacht vanavond nog aan je ("dit weekend post voor Anneke én Arie maken"; was nog voor ik je reactie las) Arie kan nog even dutten, als hij na het komende weekend op de uitkijk gaat zitten is dat tijdig genoeg. Tot binnenkort via de post!

Vele groetjes!

Marjanne

A.K. op 15-03-2016 20:44

Ah! Zie je, ik heb te veel fantasie. Ik zag in gedachte de brief verkeerd bezorgd en al bij de koeienboer van om de hoek liggen, die ook wel eens een handgeschreven brief wil hebben. Weer eens wat anders dan de NCRV-gids. Of bij het oudere stel in het dorp die denken dat het van hun verloren gewaande dochter komt, die weliswaar geen Marjanne maar Riekje heet, maar dat lijkt toch erg op elkaar, of niet?Geen haast hoor, het heet tenslotte slakkenpost. Arie doet voorlopig wel een tukje in het verwarmingsketelhok.groeten!!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl