Weer aangehaakt!

Twee jaar geleden haakte een deken. De Crochet Along 2014. Niet mijn eerste gehaakte deken want er lagen al twee gehaakte dekens ergens in hoekjes: in de kamer en op zolder. En al is Vogelhuisstad nog niet klaar, liggen er nog stapels boeken klaar om te lezen, krijg ik teken-inspiratie van Katie Daisy, zijn er nog brieven te schrijven, 'n oude kast te verven, macramé-, vilt- en weefplannen, wacht een poppenhuis op een renovatieplan... haken blijkt toch een niet te negeren virus.

En precies in een drukke (werk-)tijd steekt dat virus zijn kop op. Wilde ik eerst aanhaken op een nieuwe haak-cal "Frida's Flower". Die deken wordt gemaakt van Stylecraft garen. Het acryl garen dat ik ook gebruikte voor de Crochet Along. Garen dat ik toen al iets vond missen...uitstraling. Nu vind ik acrylgaren perfect voor lantaarnpaal-haaksels maar niet voor een deken. Zo'n ding moet wel plezierig aanvoelen en niet kriebelen.

Mijn eerste deken maakte ik Katia Mississippi 3. 60% katoen, 40% acryl. Ideaal garen in prachtige kleuren en heerlijk zacht. Ik had destijds 22 verschillende kleuren gebruikt en van iedere kleur nog wel een halve of hele bol over. Ik haakte vijf 'Frida's Flowers' met Katia. Geen moeilijk haakwerk. Bij de eerste drie bloemen was ik nog enthousiast. Bij de vijfde dacht ik: 'Nee, zo'n deken wil ik niet'. Ook niet in aangepaste vorm, een eigen ontwerp dat inmiddels door mijn hoofd spookte.

Toen zag ik deze deken...

(Foto's van Pigtails.blogspot.nl, Magda de Lange)

En inmiddels zijn er 17 blokken klaar. Haakt heerlijk weg met Katia. Wordt een kleurenpracht. Mijn oude restjes zijn aangevuld met de nieuwe kleuren. Vele zoete zomerse pastelkleuren. Goed voor heel veel haakplezier. En voor een grote gehaakte deken die uiteindelijk vast ook ergens in een hoek verdwijnt.

Om van de restjes weer een ander deken te haken?

Tot babbelzzz

   

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl