Huisje nr. 90: 't Kiekus Huys

Huisje nr. 90! Nog 10 huisjes en de stad krijgt het certificaat "Metropol". Om te zorgen dat de vogels zich in zo'n grote stad vermaken, leren, elkaar ontmoeten, ontspannen en genieten moet je ook voorzieningen treffen. Van buurthuis tot peutervogelopvang en schoolse huisjes. Van kerkje tot circustent. Maar wat ontbreekt er nog in de stad? Een museum! Toch een belangrijk gebouw voor een gemeenschap.

En hier is het museum:'t Kiekus Huys!

 

Aan de voor- en zijkanten beplakt met een stofje waarvan alleen de naam bekend is: "Doll Heads"  Op het dak een katoenen lapje uit de Oaki Doki-serie.

Wat kun je als bewoner of bewoonster van de stad verwachten in 't Kiekus Huys?

Veel wisselende exposities. Om je bek aan te vergapen. We beginnen met de expositie "Human & Birds: altijd rozengeur?". Het museum wordt gerund door de Kiekendief Cirre. Cirre opent het vlieggat, begroet iedereen vriendelijk, verkoopt kaartjes en souvenirs. Op verzoek geeft hij rondleidingen en tenslotte waakt hij als een ware Kiekendief over de tentoonstellingen.

Cirre weet de bezoekers aangenaam te verrassen met mooie verhalen. Over de Human & Birds expositie kwekt hij over de reden waarom mensen liever één vogel in de hand houden. Terwijl wij liever met tientallen door de lucht zweven. Waarom je als zwaluw een staartje voor hebt in die wereld. Moet je wel je hele familie meenemen. Spannende verhalen over gekooide vogels die door de domheid van dat volk weten te ontsnappen. Over hoe zij vogeltjesdansen, nachtegaal gezang beoordelen en Caribische vogelfluitwedstrijden houden. Over sprookjes, broodkruimels, mussen en mislukte recordpogingen. Hoe ze geloven dat de Dodo dood is. Hilarisch is hun Twittergedrag! 

Over hoe ze ons spotten: vanuit geheime hutjes. Maar je leert van Cirre ook dat de mensheid niet altijd zo de spot met ons drijft, te kleine huizen voor ons in hun tuin of balkon hangt en katten laten loslopen. Zij ons de winters laten overleven met voer in de boom. Er bestaat een speciale Vederatie die het beste met ons voor heeft: de Vogelbescherming. Cirre weet alles!

Voor de dappere vogels kun je via een speciale kijker mensen spotten!. Echt leuk, moet je doen! Het Huys is tijdens de broedtijd beperkt open (vlieg even langs om zelf te kieken of het open is). Na de broedtijd staat het vlieggat iedere dag, behalve op dinsdag, open van een uur na tot een een uur voor zonsondergang.  Voor vaste bewoners van de stad is de toegang gratis. Aanvliegers en seizoenbewoners betalen 3 zaadjes. Met een vrij-vlieg-in kaart krijg je 1 zaadje korting.

Cirre sluit af: "Kom zeker eens Kieken in us Huys"!

Tot Babbelzzz,

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl