Huisje nr. 92: Botanische pracht

Nu het eind in zicht komt, het aantal nog te maken huisjes bijna op twee handen is te tellen, raak ik in een soort 'paniek'. Geen echte paniek. Wel een kleine 'keuze-paniek': de lades liggen nog vol prachtige lapjes. Ik moet nu echt kiezen! Deze stofjes moeten zeker op een huisje. Sorry...de foto's doen de mooie stof geen eer aan. Die worden voor het boek binnenkort opnieuw geschoten: bij het juiste licht en met het juiste materiaal.

Op de voorkant Botanical Damask Charcaol van Alisse Courter, ontworpen voor Camelot Fabric. Een pracht lapje! En op de zijkanten uit dezelfde Botanical serie haar ontwerp Botancial Flower Row-Spearmint. Op het dak een lapje dat ik kocht in de tijd dat ik een quilt-cursus volgde: Dutch Heritage Two Tone van Petra Prins en Nel Kooiman. Past er perfect bij.

Het huisje is duidelijk al bewoond.

Het is Gölden Udalat, de geelbonte grasparkiet uit Denemarken. Een ware wereldreiziger die eindelijk besloten heeft om hier de rest van zijn leven in de stad door te brengen. "Er is hier genoeg te zien, veel vertier en plezier". Gölden heeft een voorliefde voor paleisjes. Met veel blinkend goud waarin hij zich kan spiegelen. "Krijgt mijn lijf een gouden uitstraling". Deze ijdeltuit was dan ook vaak te vinden in Turkije. Istanbul. En de Spaanse regio's. Eigenlijk overal waar het goud blinkt. En waar groen de omgeving kleurt. Hij vloog ook naar de Caraïben. Streek neer in Suriname en vloog iedere zondagmorgen naar het Onafhankelijksplein in Paramaribo om onder de palmen het hoogste lied te fluiten. Om daarna vliegensvlug terug te vliegen naar de goudmijnen in de rimboe.  

Gölden: "Na jaren vliegen en goud bezoeken word het tijd om mijn vleugels rust te gunnen. Om op stok te gaan zitten in een groene omgeving. Super plek, mij hoor je niet piepen of kraaien!"

Tot Babbelzzz

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl