Huisje nr. 98: Zomerse Flower Power

Zomer in Vogelhuisstad. Soms lijkt het wel of twee stofjes gewoon altijd bij elkaar horen. Voor het stofje "Seashore Shelly Yellow" van Soft Cactus (zijkant huisje) keek in de kast naar bijpassende stofjes. En die vond ik. Het huisje werd gemaakt. Maar welke namen hebben de twee andere stoffen? Ik had zal eerder gebruikt en zocht in 'de adminstratie' naar de huisjes van toen. 

Bij huisje nr. 80 keek ik verrast op: beide lapjes op één huisje, net als nu. De twee lapjes kwamen uit de voorraad quiltstof. Van Kaffe Fasett, al twijfel ik of het stofje, nu op de voorkant van huisje 98, wel door Kaffe is ontworpen.

Hoe dan ook, huisje 98 heeft een sterke relatie met huisje 80 waar Roza Dolorez Marie, de Mexicaanse bonte Mees woont.

Wie woont er dan in dit nieuwe huisje?

Het is Frida K. Mercedez, een op Ibiza geboren Parkiet. In haar jeugd ging ze geregeld op bezoek bij Roza en samen hadden ze veel lol. Toen Roza van het eiland vertrok was Frida groot genoeg om zelf haar vleugels uit te slaan. Ze vloog eerst naar Cuba. Daar was het wel mooi maar ze voelde zich daar niet thuis. Vloog verder en landde in Mexico. Mexico? Daar moet Roza ergens wonen. Na een lange zoektocht bleek Roza vertrokken. Een oude parkiet wist haar te vertellen dat Roza via Suriname op zoek zou gaan naar Vogelhuisstad. 

Frida pakte meteen haar biezen en vertrok. Ze maakte een tussenlanding op haar vertrouwde Ibiza en twitterde daar een bericht aan Roza: "Ik kom naar je toe. Als de wind gunstig staat ben ik er over een dagje of drie. Regel jij een huisje voor mij?"

Nu is Frida onderweg. Roza heeft meteen actie ondernomen. Ging naar BurgeMees om zijn poot te lezen: "Je toekomst is verzekerd als je snel een Flower Power huisje bouwt naast dat van mij!". Met zwarte plakwimpers staarde ze brutaal in BurgeMees ogen, gaf een knipoogje, tuitte haar felrood geschilderde bekje en liet hem in verwarring achter. De volgende dag stond er een nieuw huisje naast dat van haar. Voor Frida.

Zodra Frida is geland vallen ze elkaar in de veren. En gaan als vanouds weer de bloementjes buiten zetten!

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl