Huisje nr. 99: 't Posthuis

Het is bijna een feit. Het moment waarop Vogelhuisstad een mijlpaal bereikt. De stad zich met 100 huisjes zich een 'wereldstad' mag noemen. Nu het 99e-ste huisje in de stad is verschenen zijn de vogels in rep en roer. Ondanks de hitte. Ondanks de vakantie. Vele vogels hebben zelfs hun vakantievlucht uitgesteld want er hangt iets feestelijks in de lucht. Iets dat je als bewoner niet wil missen.

Omdat BurgeMees hoopt zakken vol post te ontvangen, ter ere van deze mijlpaal, is er behoefte aan een posthuis: Huisje nr. 99.

Het huisje is aan de voorkant voorzien van het stofje "Snails" (een verwijzing naar Slakkenpost of Snailmail; echte post) uit de serie Far Far Away. Een ontwerp van Heather Ross en op de markt gebracht door Windham Fabrics. De gegevens van de andere lapjes kon ik niet meer achterhalen. 

't Posthuis wordt beheerd door de oude grijze postduif die Corneel heet. Hij heeft vroeger met veel plezier post opgehaald en bezorgd. Corneel is blij dat hij een posthuis in de stad mag beheren en bewonen. Kan hij genieten van de mooie zegels. En kaarten bekijken al mag hij van de Postwet de gepoote teksten niet lezen. Enkel het vlieggat-nummer.

Corneel zal weer helemaal opleven als er stapels post voor zijn huisje staan die hij mag bezorgen. Komt hij onderweg Marie tegen en kan hij een praatje maken. Zou dat dorpshuis met café nog bestaan nu de stad is gegroeid? Om even een borreltje te pakken met de andere herenvogels? Moet hij niet vergeten daarna de rest van de post te bezorgen...Marie zal hem vast in de gaten houden...

Wil je Corneel aan het werk zettten? BurgeMees en zijn bewoners feliciteren met een ansichtkaart? LIefst met een vogel op de kaart. Stuur die dan naar:

Posthuis Vogelhuisstad t.a.v. BurgeMees
p/a Dkn Batenburgstraat 22
5104 CR Dongen

Nadat BurgeMees via Corneel de post heeft ontvangen wordt die op het publicatiebord gehangen. Zodat alle inwoners daarvan kunnen genieten!

Tot Babbelzzz, tot huisje nr. 100!


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl