Huisje nr. 101: Carnaby Street

Er is hier nog steeds geen sprake van bouwvakvakantie! Worden de laatste huisjes in rap tempo gepimpt. Zo ook huisje nr. 101. Voor de laatste huisjes heb ik nog één keer mooie stofjes gekocht bij Mijnpakkiean. O, wat zal ik het kiezen van die mooie stofjes gaan missen als de stad klaar is.

Als lagere schoolkind was ik al dol op stofjes, ieder afvallapje van moeders naaikunsten werd gekoesterd. Om na dagen bekijken en betasten de schaar in het lapje te zetten. Er een Barbie- of poppen-creatie van te maken met de oude handnaaimachine van oma. Later verzamelde ik bijzondere stofjes. Ruimtegebrek, zolder-opruiming...de lapjes verdwenen uit mijn leven. Op een klein stapeltje na. Tot ik een quiltcursus volgde...Dat waren redelijk 'standaard' stofjes. Het pimpen van de huisjes heeft mijn liefde voor stofontwerpen helemaal aangewakkerd. Iets dat begon met het zoeken naar een lapje met 'n vogelmotief.

Na 100 huisjes heb ik heel wat geleerd. Over het gebruik van stof, de eigenschappen, de ontwerpers en ontwerpster uit de wereld. En de fabrikanten. Een boeiende verkenning. En sinds ik de vele collecties van Art Gallery Fabric (AGF) ken ben ik dol op hun stoffen. Als de huisjes klaar zijn ga ik wat bedenken waarmee ik hun prachtige stoffen kan verwerken.

Maar nu eerst nog op een huisje. Nr. 101. Carnaby Street.

Beiden van AGF en ontworpen door Pat Bravo. Alweer Pat...Voorrkant: Groovy Vibes Citrus. Dak: Retro Pop Mint (Beiden uit de serie Carnaby Street). Zijkant: Buff Curvy Stitching (serie Filigree) 

Het huisje is verhuurd. Op dit moment is de bewoonster even uithuizig. Late vlucht naar Londen, om wat stof in te kopen. De huurster heet Maartje Quant. Echte pimpelmees die van pimpen weet. Haar overgrootma, pimpelmees Mary Quant, was in de jaren '60 een beroemdheid. Maartje is bezig om haar beroemde voorouder te overtreffen. Haar ouders vlogen naar Arnhem toen het te druk werd in Londen. Daar kroop Maartje uit het ei. In het mode-kwartier. Ze vloog vaak naar de mode-school om daar voor het raam de lessen te volgen. Bedacht eigen collecties en vloog naar Parijs. En Londen. Plekken waar ze de ene na de andere verencollectie toonden. 

Helaas waren de vogels in die steden vooral op hun hoede. Voor gevaar. Ze ontwierp nog wat hoeden om haar publiek te beschermen voor vallende vogelpoep maar de vogels droegen dan nog liever een leren geval. Die ze in Vogelhuisstad kochten. Vogelhuisstad? Een stad vol vogels? Daar moet ik zijn!.

Nu gaat Maartje Quant haar ontwerpjes in dit huisje verkopen. In het Carnaby Street-huisje, vernoemd naar de straat waar haar overgrootma ooit wereldberoemd werd. De modewereld deed verbazen met open bekjes. Zal het Maartje lukken om ook de Vogelhuisstad-bewoners hip rond te laten hippen? Vast wel...

Tot Babbelzzz,

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl