KweK #15: Wat een feest!

Kwek # 15. Augustus 2017 

Gratis bezorgd in ieder vlieggat binnen Vogelhuisstad 
Redactie en opmaak: Studio PieP van Bibbelien 
Met dank aan Marie, de vliegende correspondente 
KweK is een uitgave van Alfonso Del Rio-Riooltje de Pers-Parkiet

Hallo bewoners en belangstellenden,

Ik, Marie, heb net als vele inwoners genoten van het Metropool-feest: de oplevering van het 100-ste huisje. Wat was het een gezellige drukte, overal gekwetter en wat hadden we pret. Vele hoogtepunten op die dag. Ik vloog de hele dag van hot naar her om alles te beleven. En ja, dat was iets te veel voor mijn vleugels en pootjes, je moet er toch steeds op landen. Moet je even rust houden. Maar goed, weer topfit zal ik hier verslag doen van die heerlijke dag.

Sommige vogels zijn echte vroege vogels. Nog voor zonsopkomst hoorde ik al vrolijk ochtendgefluit. Toonladders werden geoefend en her en der waren hele concerten te horen. Nadat de zon was gewekt, zich liet zien, stond de open plek in het oude centrum van de stad vol bewoners. Bij huisje nr. 100. Verscheen BurgeMees die een korte toespraak hield. Nou ja, kort...te lang om hier letterlijk te herhalen. Met trots toonde hij het certificaat "Metropool". Onderpoot door De Drie Deftige Kraaien van UNIEK: "Unie voor Nestbouw In Een Kwetterwereld". En met de zwierige poottekening van BurgeMees. "Beste bewoners, vanaf nu zijn we officiëel een Vogelhuis-Metropool! Hoe uniek dat ook is en al zijn we in de wolken, we vliegen niet hoger dan onze zitstokjes hoog zijn. Daarom blijft de stad de naam Vogelhuisstad houden. Mag je vandaag wel uit je dak gaan, feesten en genieten. Ook van het ontbijt. Eet smakelijk!"

De bijzondere zaadjes, vruchten en wormen vonden 'lekkerbekjes', waren snel opgepikt. Toen iedereen een volle buik had kwam 'Rooie Sientje' de beroemde Roodborst een liedje zingen. Daarna werd het startschot gegeven voor de feestelijke activiteiten elders in de stad. Vloog iedereen alle kanten op.  

Een paar bijzondere hoogvliegers van de dag: het optreden van Ernst de Spotvogel met zijn voorstelling "Spiegelen" was hilarisch. Tot op de daken van de stad zaten de bewoners om wat van die voorstelling te bekijken. Ernst die in de spiegel keek en zichzelf bespotte met humoristische kwinkslagen. Zo'n klucht was nog nooit eerder door iemand gezien.

Erg druk was het ook bij de sportieve activiteiten. De traditionele sport 'eitje-lepellopen', met een eitje op een lepel over een afstand hippen zonder dat het ei valt, een bezigheid uit vroegere tijden blijkt tegenwoordig weer erg in trek. En onder de jongere vogels was het 'ei zoekt nest kwartetten' populair. Blijkbaar heel leerzaam want de Twitters vlogen door de lucht. "Koek-er-de-koek: is die moederkloek weer haar ei kwijt!". "Gezocht: nest voor ei, ei zoekt ook vogel". Of "Spriet zoekt nest voor de maand mei"

's Avonds was iedereen een tikje vermoeid van alle activiteiten. Trok toch iedereen naar het centrum om het optreden van de "Colorfull Birds" te aanhoren en mee te dansen. Op het laatst speelden de Birds wat rustigere nummers geschikt voor zwijmeldansjes. Het schijnt dat er in die uren na zonsondergang, in het maanlicht, nieuwe liefdes en nestplannen zijn gemaakt...

Niet door Corneel, de vogel van het posthuisje. Hij had het de laatste dagen erg druk met ontvangen van post! Zoveel post zag hij nog nooit eerder! Ik maakte een babbel met hem. Ondanks het vele werk was hij helemaal gelukkig. "Je zou die postzegels eens moeten zien...eigenlijk horen die in een museum thuis, zo mooi"

En toen het toch echt nesttijd werd, de keeltjes van de Colorfull Birds schor klonken nam BurgeMees nog even het woord. "Ik zag dat jullie hebben genoten. Ik heb ook genoten. Heb nog één verrassing in petto. Als Oppervogel wil je altijd het beste voor je bewoners regelen. Wil je dat ook uitdragen, tonen aan anderen want zoiets is goed voor de economie van de stad. En dus ook voor jullie. Het vergt nog een jaartje 'stedelijk beleid' en overleg met de commissie 'Museum" maar waarschijnlijk staan we volgend jaar rond deze tijd een maand in de schijnwerper! Vieren we opnieuw een feest. En voor nu? Nesttijd! Vlieg allemaal veilig terug naar huis!"

Daarmee kwam een einde aan een bijzondere feestelijk dag in Vogelhuisstad. Eentje om nooit te vergeten!

Marie, vliegende correspondente voor de KweK.

----------------------------------------------------------------------------------

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl