Kerst aan de Muur-boom 2017: vredig kerstfeest!

Hier kijk ik ieder jaar naar uit: de kerstboom aan de muur optuigen! Zodra de eerste kerstfrutsels in de winkel liggen, die winkel heet Sissy Boy Homeland, koop ik één of enkele bijzondere 'kerstballen'. Dit jaar de muis met feesthoed en ballon, het oude kerkje, een klein kerstbeertje en uiteraard een glimmend hert en wat hertekopjes. Hier geen muurboom zonder hertjes. De afgelopen jaren kocht ik ook wat "Hema-kerst" ter aanvulling. Een hele Sissy Boy kerstboom aan de muur is toch iets te kostbaar! Toch, dit jaar geen nieuwe Hema-zaken: het aanbod in de winkel viel mij tegen.  

Helaas sneuvelde bij het optuigen een mooie bal die ik vorig jaar kocht...maar toch bleef er genoeg materiaal over. Andere nieuwkomers: de engel uit de oude kerststal en enkele Scandinavische klei- en gipsarnamenten. Uit de jaren '70-'80 die ik diep verborgen in een doos op zolder vond. En natuurlijk weer de gehaakte kerstballen, inclusief de kattenkopbal van Glammer.

Eén geplande nieuwkomer ontbreekt nog: de gehaakte Frida Kahlo kerstbal. Ze is nog niet helemaal af. Maar misschien dat ze dit jaar toch tijdens het kerstfeest aan de muur zal prijken, ik heb nog wat dagen de tijd.

Ik begon met de "Kerst aan de muur-boom" in 2013. Kwamen we de dag na kerstmis terug van een vakantie in Gambia. Om dan nog een echte kerstboom op te zetten voelde als eieren zoeken na Pasen. Voor wat decembergevoel in huis maakte ik toen de eerste boom aan de muur. 

Nu is dit de 5e boom aan de muur. Waarschijnlijk de laatste op deze muur. De muur is de achterkant van een hoog keukenblok. Dat als afscheiding tussen de keuken en kamer dient. Inmiddels zijn er plannen om de keuken te vervangen. Dit blok half te slopen en er een kookeiland van te maken. Zodat de keuken en kamer één grote open ruimte vormt met nog meer daglicht. Ik ben heel blij met deze plannen. Al moet ik dan een nieuwe plek in de kamer zoeken voor de volgende "Kerst aan de Muur". Maar dat zijn 2018 zaken...

Voor nu: iedereen een vredig en vrolijk kerstfeest, laat de kerstklokjes zachtjes klingelen. Als wat dagen later de klok twaalf uur slaat en we klinken op een nieuw jaar wens ik iedereen een geweldig, gelukkig, lief en mooi 2018 toe! 

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl