"Dolle Dagen" in voorbereiding

De "Dolle Dagen" - carnaval- staan alweer bijna voor de deur. En wordt zoals altijd de straat gepimpt. Om de grote optocht feestelijk door de straat te laten trekken. En dat pimpen is inmiddels een activiteit geworden waar vele straatbewoners aan meewerken. Worden er workshops "Ballon Manneke Pee knopen" georganiseerd. Nieuw dit jaar is het "Lantaarnpaal Pee Pimpen". 

Iedereen die mee wil doen krijgt een oranje pee-vorm. Van stof die is opgevuld. Die pimp je naar eigen inzicht en komt aan een lantaarnpaal te hangen. Voor mensen die liever niet alleen pimpen of de laatste hand willen leggen aan de creatie in gezellig groepsverband is er een avond georganiseerd om samen aan de slag te gaan.

Het is hard werken! Natuurlijk ga ik voor het echte pimpwerk en twee peeën. Het was lastig kiezen uit mijn ideeën. Prins Carnaval, clown, kat, joker, varken, circusdirecteur, eenhoorn, heks, boertje in kiel, tovenaar, dame met kleurige bolletjespruik.. Het werd een leeuwtje en peeëndame in Venetiaanse stijl.

Het leeuwtje is klaar... 

De Venetiaanse schone met een hoog gehaakt wortelgroen kapsel en gepimpt masker is in de maak. Ik heb al vele uren wortel-wokkelhaar zitten haken. Het kapsel wind- en stormbestendig gekapt en met vele draadjes stevig aan elkaar geknoopt. Met ijzerdraad als basis maar dat zie je niet. Nu nog het masker verder afwerken en alle losse stukken aan de pee naaien. Daarna mag ze de blitz maken.

De dame in de maak...

 

Na het onthullen van het leeuwtje zijn er straatbewoners die vinden dat ik volgend jaar maar alle 20 lantaarnpalen in de straat moet pimpen. Echt niet!   

Binnenkort vast nog wat meer "Dolle Dagen" foto's.

Tot Babbelzzz


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl