Aan de haak voor een hartelijk bloemrijk welkom!

Wat jaartjes geleden haakte ik veel te ijverig teveel bloemen voor de bloemenjas van de lantaarnpaal. De niet gebruikte bloemen gingen in een zak. Ik bedacht er ooit één groot bloemenhart van te maken. Haakte nog meer exemplaren bij....

Hier ligt het restant van de bloemen nog los in hartvorm: de lantaarnpaal was al gepimpt. 

Tot uitvoering van het hart kwam het niet: andere prioriteiten.

Het bloemen gingen in de kast. Het plan niet. Af en toe gebruikte ik een enkele bloem om post op te sieren. Maakte ik voor in huis een vaasje met altijd 'verse' kleurrijke bloemen. De rest bewaarde ik.

Nu wordt het tijd om ze voor de dag te halen. Voor het juiste effect de voorraad nog groter te maken. Nog meer bloemen te haken.

Waarom? Om de 5e editie van de Knit & Knotbeurs op te sieren! Als groot bloemenhart van wol (nou ja, acrylgaren) op het hek voor de ingang. Nu nog bekijken hoe ik al die bloemen ga bevestigen.

Het mooiste en praktische lijkt mij een gehaakt of gebreide (rode) hartvorm als basis. Aan de voorkant de gehaakte bloemen. Aan de achterkant een groot bloempatroon mazen: als leiraad én basis het telpatroon van een bloementrui uit een Ariande van 1984. Komt die ook weer eens uit de kast.

Dat basishart maken, zonder patroon, is niet de moeilijkste klus. Het mazen kost vast de nodige tijd: met een goede planning te doen. Met aannaaien van gehaakte bloemen heb ik genoeg ervaring! Moet ik het raadsel nog oplossen hoe die bloemen stevig met naald en draad op de hartvormige ondergrond te bevestigen zonder dat die steken op de achterkant zichtbaar zijn. Een "dubbelwandig" hart, als een quilt doorstikken, zou de mooiste en beste oplossing zijn. Stevigste resultaat opleveren. Zo is schrijvend dit probleem meteen oplost. 

Wat zou het leuk zijn als mijn overschot aan gehaakte bloempjes eindelijk een warm wolhart gaat vormen. Openbaar zichtbaar: alle bezoekers mag verwelkomen. Om hun wolharten sneller te laten kloppen voordat ze het Wol-Walhalla van de Knit- en Knotbeurs in Tilburg betreden! 

Op mijn eigen risico: zulke werkjes zijn al eerder gestolen van de hekken. Gelukkig heb ik ook ervaring in het 'hufterproof' vastzetten van haaksels in de buitenwereld. Dun ijzersterk ijzergaren gebruiken, talloze steekjes maken die je om je om de zoveel centimeter afhecht. Zodat het een hele klus wordt om het werk te verwijderen: je zelf ook ruim een halve dag nodig hebt om alles vast te zetten  (en weer los te maken). 

Met wat geluk én respect van de Tilburgse bevolking plus bezoekers van de stad gaat het hart dit avontuur overleven. Bewaar ik het hart na de beurs op de groeiende stapel oude lantaarnpaaljasjes. Materiaal dat een straatleven achter de rug heeft. Materiaal waar ik ooit iets van ga maken, waarschijnlijk tassen. Omdat handwerk met een zichtbaar leven achter de rug zo boeiend is. Goed te combineren met ander recycelbaar materiaal. Misschien zelfs versleten plastic zakken. Dat is iets voor later, voor ooit. Toekomstige uitdagingen!

Tot Babbelzzz

PS: alles onder enig voorbehoud: de afstemming met de beursorganisatie over de kleine details loopt nog. Een prettig pad vol vertrouwen. En zo ga ik alvast ook aan de slag!


Reacties

Brigitte op 04-03-2018 13:49

Gaaf al die bloemen bij elkaar

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl