"Dolle dagen" in voorbereiding (deel 2)

Het meest tijdrovende karwei is klaar: de twee 'peeën' voor de lantaarnpaal pimpen.

Volgens planning zullen morgen alle 20 lantaarnpalen in de straat ieder worden voorzien van twee gepimpte peeën. Een werkje dat ik graag overlaat aan de mannen (en vrouwen) in de straat die op een hoge ladder durven te staan.

Maar er komt meer om te zien: vanavond hebben we met de straatvereniging in een workshop vele ballon-peeën geknoopt. Her en der zullen ze weer aan een balkon of vlaggenstok bungelen. Onze ballonpee was in een mum van tijd geknoopt. Zit nu veilig voor kattenpoten in het ligbad te wachten. Tot hij dit weekend mag gaan hangen. De foto's van deze pee zitten nog op de camera, die volgen later.

Ballonpee-workshop resultaat van vorig jaar. "Schôn in bad..."


De Pee van dit jaar is nog schôner geworden...oefening baart kunst.

Dé lantaarnpaal voor onze deur krijgt dit jaar waarschijnlijk geen gehaakt carnavalsjasje. Die paal, afgelopen najaar vervangen door een ander, slank en taps toelopend model, past mogelijk niet meer in de oude peeënjas. Misschien dat we het toch proberen...je weet nooit of je met kleine ingrepen de jas toch nog passend kunt maken. Moet de tijd én de temperatuur meewerken want jassen aan palen naaien in de vrieskou of sneeuw is absoluut geen pretje. 

Het huis zelf. Ook dit jaar wordt ons huizenblok weer versierd met vele ballonnen. Creaties gemaakt door buuf en haar zus die professioneel ballonkunstenares is. Dit keer alles in een bijzonder Mexicaans thema: Dia de los Muertos. Heel erg benieuwd hoe dit gaat worden! Een handje helpen bij het bevestigen van dat alles.

Heerlijk, ik ben dol op Mexicaanse thema's! Nog drie dagen...maar eens kijken of ik nog wat bijpassende raamversiering kan maken.  

En dan een kamer vol knutselmateriaal - zakken vol wol, lapjes, glitters, kant, vilt en meer - weer opruimen. 
Zoals gebruikelijk blijft er dan voor mijn eigen outfit op die dag - ik ga alleen op de zondag verkleed- geen tijd over. 

Niet echt feestelijk. Maar dat maak ik goed door op die zondag meteen onze verjaardagen te vieren. Trek de bonte grote optocht door de straat én een verjaardagsfeest door de kamer. O ja, dat betekent ook boodschappenlijstjes maken, huis poetsen (onzinnige taak: binnen een paar uur ligt alles onder de confetti), extra serviesgoed van zolder halen, hapjes maken, iets 'stevigs' om te eten voor de gasten die 's avonds doorfeesten, slingers zoeken en ophangen, drank klaazetten (bedien-jezelf principe), 'snackbar' inrichten, statafels opstellen, kattenbakken extra verschonen (wel zo fijn voor de gasten), 'deur achter je dicht / wegloop gevaar van katten' posters maken en ophangen....Tja, dan grits ik dit jaar op zondagmorgen toch echt maar wat gewone bonte kleding uit mijn kledingkast. Zet ik een feetsmuts op mijn hoofd en klaar!

Het is nog even hard werken voordat het feest los zal barsten!

Tot de volgende babbelzzz


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl