Dat worden kleurrijke schaapjes...

Ondanks de warmte, bijna hittegolf, vilt ik driftig door. Om de opdrachten voor de opleiding te maken. Natvilten is een ambachtelijk werk: het vergt spierkracht en vooral doorzettingsvermogen. Het is een 'nat' karwei maar dat is in deze tijd helemaal niet erg.

Even vreesde ik dat het maken van de opdrachten een pijnlijke ervaring zou worden. Het veelvuldig haken voor het Knit & Knot-hart eerder dit jaar leverde mij uiteindelijk een pijnlijke rechter-elleboog op. Voelde aan als een pees(schede-)ontsteking. Warm en vooral pijnlijk bij iedere beweging. Maar al snel merkte ik dat juist de viltbewegingen- die vooral uit je handen worden gedaan waarbij je de rest van je arm ontspant- goed uitpakte. Na het vilten is de pijn verdwenen!

Niet in eerste instantie: ik 'rolde' het vilt met een te harde rol. Werden de klachten juist erger, Omdat je dan kracht gaat putten uit je armen. Kreeg ik ook vuurrode 'brand- en smetplekken' op mijn onderarmen. Die na veel smeren met creme weer verdwenen. Nu ik een zachte rol gebruik -een rol buizenisolatie- vilt de wol sneller én is mijn onderarm en elleboogeuvel verdwenen! 

De opdrachten voor de eerste werkweek zijn nu bijna voltooid. Erg leuk was de opdracht om een tasje te vilten. In natuurtinten: best lastig voor iemand die dol is op kleur. Ligt nu te drogen en daarna kan ik het verder afwerken. Ben ik tevreden over mijn 1e gevilte tasje ooit. Al zijn er dingen die je bij je 2e tasje anders zou doen. Zoiets heet een leerproces... 

Leerproces...leren. Leer. "Leren van Leer". Manlief ging vandaag naar zo'n "Leren van Leer"-dag in Den Bosch waar het looiproces centraal stond. En kwam thuis met een aangename verrassing: het boek "Dyes from Nature". Een prachtig geillustreerd boek dat per kleurgroep aangeeft welke planten geschikt zijn voor het verven van wol en textiel op natuurlijke basis!

Om de kennis uit dit boek in de praktijk toe te passen heb ik ruwe schapenwol nodig. Ook daar wordt aan gewerkt. De kudde Ouissant-schaapjes van een collega gaat dit -of volgend- weekend onder het scheermes. Krijg ik weer zakken vol plukken vuil maar mooi schaap. Bruine en witte wol. Ga ik dit jaar proberen om een deel van de witte wol - na de grondige wasbeurt- te kleuren op een natuurlijke manier. Krijgt de Zonnebloem nu extra water want met die plant kun je wol blijkbaar prachtig geel verven! Spannend.

Tot babbelzzz

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl