Naar het museum...

Spannend...het gaat dit jaar echt gebeuren! Een deel van de verzameling huisjes uit Vogelhuisstad gaat op expositie! Niet allemaal: ik zou er een hele muur mee kunnen behangen maar dan hebben de andere exposanten van de (wissel-)tentoonstelling "De Mallemolen van het verzamelen, een ode aan het onvoltooide" niet veel ruimte meer voor hun verzamelde schatten.

Dat wordt nog een hele klus: de juiste huisjes selecteren, een speciale KweK-krant schrijven - dit keer gedrukt op papier- en de burgemeestersketting van BurgeMees oplappen. Die ketting is - in de strijd met een echte kat die "vogels" wilde vangen- gesneuveld. BurgeMees liep gelukkig geen schrammetje op. Het foto/leesboek afronden. En de laatste huisjes pimpen. Zo'n Vogelhuisstad zal op zich al een 'vreemde eend' zijn, het is vast ook de enige collectie die dan wel voltooid is. Is het voor mij een ode aan het voltooide én een mooie afsluiting!

Ook om over na te denken en te beslissen: hoe presenteer ik de stad? In glazen vitrine? Is wel heel afstandelijk. Hagend tegen de muur en heb ik een tafeltje nodig voor het boek en de KweK-krantjes? Of laat ik een boomvorm uit hout zagen? Waar de huisjes aan worden opgehangen? Met wat echte takken, met blaadjes van crêpepapier. Waar laat ik dan het boek? Op een plankje aan de stam? Wel een leuk idee! Kwekkrantjes hangend aan een tak. Er staat een leger vrijwilligers klaar om het ontwerp met liefde uit te voeren.Ik hoef enkel het ontwerp aan te leveren. Over een weekje of wat staat de eerste afspraak: moet ik aangeven hoe ik Vogelhuisstad wil presenteren. 

Zo komt er het einde van een lang, leuk project dat ooit begon met het plan de wc-ruimte te pimpen (nu nog steeds maagelijk wit, saai en leeg) echt in zicht. Wordt het na de expositie tijd om die oude plannen ten uitvoer te brengen!

Vogelhuisstad...hier wat huisjes, bewoners en Oppervogel BurgeMees in beeld

Tot Babbelzzz

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl