KweK #16: Museumzaken

Kwek #16. Juni 2018 

Gratis bezorgd in ieder vlieggat binnen Vogelhuisstad 
Redactie en opmaak: Studio PieP van Bibbelien 
Met dank aan Marie, de vliegende correspondente 
KweK is een uitgave van Alfonso Del Rio-Riooltje de Pers-Parkiet

Een bericht van BurgeMees

Beste bewoners en bewoonsters,

Het zijn drukke tijden in de stad. Nu de eieren zijn gelegd en het broeden in volle gang is - al zag ik al wat jonge nestpiepers uit menig vlieggat loeren - wordt het tijd om even stil te staan bij deze komende jonge generatie bewoners. Als ouder-vogel ben je nog druk in de weer om je jongen te beschermen. Maar eens staan die jongen stabiel op hun poten en vliegen uit. Deze generatie kent geen wankelende boomtop-nesten van takjes waarbij je tijdens een voorjaarsstorm ieder strootje in toom moet houden. Hun ei ligt heerlijk in de broedzak. In het huisje. Huisjes die we allemaal waarderen om hun comfort en bescherming. 

Voor onze jeugd zijn die huisjes een "gewoon goed". Ook voor de vorige generaties die in de stad zijn geboren. Die nu hip communiceren via Tweets - zonder telefoonpalen en draad waar je op gaat zitten - en die Kopjesbook heel gewoon vinden. Hun veren oppoetsen voor een selfie. Om op Instaveer te pronken.

De nieuwste generatie zal vast nog verder gaan. Met al die techniek komen ze in aanraking met andere bewoners. Die anders huizen. Ik heb al een verzoek gekregen om een Tiny-vogelhuis toe te staan in de stad.

Dit bracht mij op het idee om een deskundige uit te nodigen. Die vertelde mij dat de hele vogelwereld snel gaat veranderen. Dat onze huizen in de stad al snel niet meer voldoen aan de behoefte van de jongste generatie. Want die hebben veel noten op hun zang. Alles moet hip en verantwoord zijn. Plastic, zoals dat tafelzeil aan het ene huisje, is uit den boze. Daken moeten worden bekleed met zonnepanelen. Liever geen windpalen in de stad of omgeving: ze zijn gevaarlijk voor ons, fladderaars....

Vroeg ik de deskundige hoe ik dat mijn bewoners moet vertellen. "Nou, om te beginnen op een moderne manier. Denk aan een pop-up locatie - heel verantwoord. En toon daar de woningen van de toekomst. Die woningen moeten onderscheidend zijn. Mogen best groot zijn maar gebouwd met respect voor de natuur...."

Ze ratelde maar door...over Free-Wifi, die vogelsoort ken ik nog niet, en zelfvoorzienigheid. 

Ja, mooi gekwetter. Maar hoe ziet er zo'n vogelhuis van de toekomst er echt uit? De deskundige vogel stak haar veren uit en piepte: "Ik laat het je zien. Bouw ik een verantwoord pop-up museum. "Van vogelhuis tot vogelwoning van de toekomst". Kan je in dat gebouw ook een veren-tentoonstelling houden met de mooiste verenplaatjes van Instaveer. De stad zal uitlopen en vele buitenstadse vogels zullen de stad bezoeken"

En zo zette ik mijn poot onder een bijzonder project. Een project voor de toekomst maar al heel binnenkort in Vogelhuisstad te vinden. 

Een kleine pre-view van het pop-up museum (verantwoord karton), het bouwmateriaal en schaalmodellen van de toekomstige vogelhuisjes...geen Instaveer plaatje. Maar het eindresultaat zal een 'verantwoord' plaatje zijn...

Dus bewoners en bewoonsters: na het drukke broedseizoen kunnen jullie allemaal een kijkje nemen in het pop-up museum. Nieuwe architectuur aanschouwen, een blik op de toekomst werpen en je jongste grut goed voorbereiden op hun toekomst!

BurgeMees

-----------------------------------------------------------------------

 

Noteer in uw krabbelpoot-boek: 

- iedere vrijdag tijdens het broedseizoen worden broedzakken gratis gereinigd. Leg de zak voor zonsopgang voor het huisje. De volgende dag wordt uw gereinigde broedzak weer voor uw huis gedeponeerd.

- vergeet niet om tijdig uw jong grut in te schrijven voor opvang en onderwijs

- tijdens het broedseizoen kunnen de aflevertijden van Geertje Ooievaar wat afwijken. Ze heeft het razend druk. Bel bij geen levering op afgesproken uur niet meteen met haar kliniek maar wacht eerst een dagje geduldig af.

- kruipt er een bijzonder jong uit het ei? Een geel Roodborstje of paarse Geelgors? Marie en Alfonso zijn dag en nacht beschikbaar om dat vogelwereldkundig te maken! Maar ook gewone ei-uitbarstingen komen ze graag bewonderen. Ze houden van persvrijheid en doen niet aan AVG-wetgeving: Algemene Vogel Gegevensbescherming. Je jong komt met kop en kont én naam in een KweK. 

-----------------------------------------------------------------------

 

Tot Babbelzzz

 
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl