Tijd vliegt!

Als je veel leuke dingen meemaakt vliegt de tijd voorbij. Razendsnel...

Het is bijna een maand geleden dat we naar Friesland vertrokken voor een vakantie en een voor mij deels werkweek van de viltopleiding. Op bezoek ging bij een snailmail-vriendin in die provincie. We elkaar in het echt ontmoetten en een geweldige middag beleefden. Zo gastvrij ontvangen. En zo raar: je hebt elkaar nooit eerder gezien maar toch voelt het direct vertrouwd. Lieve snailmail-vriendin - ik ga hier geen namen noemen - ik stuur je nog trage slakken-bedankpost. Wel heel traag maar met een brief vol appels en peren!

De werkweek vilten vloog voorbij. Prima sfeer en heel goede gastdocenten: vrouwen mét naam en  faam. Ik heb veel van deze kunstenaressen geleerd. Nu is vilten nog leuker dan het al was.

Friesland werd verkend. Van boer Auke die biologisch boert met respect voor de natuur tot culinair smullen in Leeuwarden. Een dagje Groninger Museum: de mooie tentoonstelling van De Ploeg gezien, Hella en Freek de Jonge in het volle leven. En heel verrassend: de gigantisch grote, prachtige foto's van LaChapelle. Wauw, wat een pracht!

Terug naar huis: met enige vertraging maar de vriendelijke man van de ANWB hielp ons weer op weg.

Expositie verder voorbereiden: teksten schrijven voor de meeneem KweK-krant en die aanleveren aan de drukker. Op woensdagavond dozen vol vogelhuisjes naar het museum slepen om een deel van de huisjes een plaatsje te geven op de planken. Die speciaal voor mijn huisjes zijn gemaakt. 

Twee dagen later zag ik mijn huisjes én BurgeMees terug. Tijdens de opening van de expositie "Vertellende Verzamelingen" waar mijn huisjes deel van uitmaken. Na de opening door de wethouder mochten de aanwezige genodigden de tentoonstelling bezoeken. En vragen stellen aan de exposanten. Ik kreeg heel wat vragen over de huisjes en BurgeMees. Het boek met alle huisjes - ligt daar ter inzage - werd goed bekeken. (hier kun je door een deel van het boek bladeren)

Maar de KweK-krant vol Vogelhuisstad-praat (en foto's) was favoriet! Ik kon meteen wat huisjes verkopen: helaas voor de bewonderaars zijn de huisjes écht niet te koop! 

Na die toch best spannende avond was het de volgende ochtend heel vroeg dag. Om met de trein naar Amsterdam te gaan voor de eerste les Textile Art aan de DIY Textile School. Reuze spannend...met wie ga ik de komende twee jaar de lessen én ervaringen delen? Hoe is de aanpak en wat wordt er verwacht? Het bleek een leuke groep vrouwen. Een leuke les. Eerst uitgebreid kennismaken met elkaar via opdrachten en daarna de handen uit de mouw steken. Om de eerste steekjes in de stof te maken. Het is een feestje op zich: de locatie, de fijne lesruimte, de medestudenten, de begeleiding. Dat gaan ook mooie leerjaren worden. Uiteraard met het nodige huiswerk: het worden nog 'drukke' weken vol leuke creatieve uitdagingen.

En weer thuis las ik mijn mail. Werd ik verrast door de organisatie van de Knit & Knot beurs: een cadeau! Gratis workshop 'Broderie d'art' door Moniquenwerk tijdens de komende beurs. Anderhalf uur kennismaken en zelf oefenen met de techniek waarmee de in de Haute Couture de kralen en pailletten opgeborduurd worden. Al vele jaren geleden werd ik gegrepen door de kunst van de Parijse 'kraaltjesrijgers'. Ooit heb ik gedroomd over een baantje als 'kraaltjesrijgster' in de modewereld. Maar de Franse taal vond ik toen wel erg lastig. Jaren later nog serieus overwogen om Jan Taminiau te benaderen voor soort van stage...als je Jan heet en uit Brabant komt is communicatie toch stukken eenvoudiger...  Dat ik intens gelukkig ben met dit waardevolle cadeau van Knit & Knot als dank voor o.a. het gehaakte hart spreekt voor zich. Knit & Knot organisatie: je hebben mij verrast met zo'n mooi gebaar! Voor mij -persoonlijk- een cadeau vol betekenis. Heel veel dank met diepe buigingen!

De komende 2 jaar heb ik genoeg creatieve lessen, uitdagingen, ervaringen, inspiratie en meer om de tijd met plezier te laten vliegen!

Tot babbelzzz,

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl